Овочі та фрукти у хлібопекарській галузі: додамо кольору!

    админ

    Хліб. Мабуть класичнішого та звичнішого продукту годі й уявити!

    У нас, українців, до хліба завжди було особливе відношення. Цей продукт вважався святим, його брали з собою у довгі походи, освячували в храмах та вважали, що Хліб усьому голова!

    Минали роки, змінювались традиції, з’являлися та зникали нові ремесла, проте хлібопечіння і досі лишається необхідною та особливою галуззю харчової промисловості.

    Проте, сучасний споживач вже зовсім не той, що колись. Тепер, покупців не потрібно рятувати від голоду та випікати як-найбільше хліба,  їх необхідно дивувати та забезпечувати смачними, корисними та цікавими продуктами! 🙂

    Саме тому, в багатьох країнах почали створюватись цікаві фруктові, овочеві, та, навіть,  шоколадні хлібобулочні вироби.

    Кілька років тому в Україні теж з’явилися кольорові сендвічі, хліб та булочки.

    Щоб зробити хліб кольоровим та цікавим не потрібно штучних барвників та нового обладання.

    Достатньо використовувати сушені овочі та фрукти, зелень, спеції, натуральні рослинні порошки та соки.

    Наприклад, для такого забарвлення можна використати порошки буряку, шпинату, синьої капусти та куркуми. Отримуємо чудові стійкі кольори і підвищення користі хліба, як бонус 🙂

    Сушена морква, цибуля та зелень додадуть хлібу не лише кольору, а й цікавого смаку , а також, підвищать харчову цінність.

     

    Вдалих експериментів та корисного досвіду!